פצעים וכיבים ברגליים
כיבים ברגליים באים לביטוי במראה של שקע הנראה כמו פצע עמוק, המופיע בדרך כלל בקרסוליים ובשוקיים. קיים הבדל בין כיבים/פצעים שמקורם בעורקים (ממוקמים לרוב באצבעות של כפות הרגליים או בכף הרגל), לבין כיבים שמקורם בוורידים (ממוקמים לרוב בשוקיים תחתונים), ונדרשת אבחנה רפואית על ידי רופא כלי דם מומחה.
פצעים שסיבתם הרפואית היא בעיה בעורקים, יכולים להיגרם עקב ירידת הספקת דם בגלל חסימה מוחלטת או הצרות קשה של חלל העורקים המזינים את הרגליים או הפרעה למעבר הדם בעורקים נגרמת על ידי מחלה חסימתית בעורקים ההיקפיים (PAOD) בשל טרשת עורקים מתקדמת. יש לציין שרוב הפצעים קשיי הריפוי בחלק תחתון של הרגליים הם תוצאה של מחלות כלי דם (בעורקים או/ו בוורידים).
כף רגל של חולה בסוכרת
עקב פגיעה בעצבים של הרגליים (בעיקר בתחושה) בסוכרת נוצרים פצעים/כיבים שלא מתרפאים ברוב המקרים בגלל הפרעה בהספקת הדם בעיקבות הפרעת הספקת דם. הטיפול בבעיה דומה לבנית הבית: קודם יוצקים את היסודות (מחזירים הספקת הדם) ועליהם בונים בית עצמו (טיפול בפצעים). אבחנה וטיפול במחלה חסימתית בעורקי הרגליים בחולה סוכרתי היא קריטית כדי להמנע מקטיעת הגפה. קיימת חשיבות רבה להשתתפות של כירורג כלי דם בצוות שמטפל בבעיות כף רגל סוכרתית.
כיב ורידי
כיבים שמקורם במחלות ורידים נובעים מאי-ספיקה כרונית במסתמי הוורידים העמוקים של הרגליים, או חסימה של חלל הפנימי של כלי דם אלה ע"י טרומבוס בעיקר לאחר פקקת ורידים עמוקים (Deep vein thrombosis). סיבה נוספת של מחלה ורידית כרונית (שינויים בעור השוקיים ו/או כיבים) היא אי ספיקה מסתמית בוורידים שטחיים (שטחיים לשרירים) ברגליים.
במחלה ורידית כרונית קיים לחץ מוגבר במערכת ניקוז של הדם ברגליים, דבר שגורם לאחר מספר שנים להצטלקות של העור בשוקיים (העור הופך לקשה וחום – שינויים טרופיים). בהמשך או לפעמים ללא שלב טרופי נוצר כיב ורידי. כיב כזה קשה לריפוי. הוא כואב, מפריש, מזדהם וגורם לסבל רב.
ברוב המקרים ניתן לרפא את הכיב על ידי טיפול בוורידים חולים שטחיים בשיטות זעיר-פולשניות ללא ניתוח. לעיתים המחלה ממוקמת יותר למעלה: בוורידי האגן. גם שם ניתן לעזור על ידי הכנסת סטנט בווריד החולה בצנתור טיפולי. יש חשיבות עליונה למנוע את המצב של הופעת שינויים טרופיים וכיב, על ידי טיפול מוקדם כשהמחלה היא עדיין קלה (כגון טיפול בדליות). אבחנה וטיפול במחלת הוורידים ברגליים נערכת לאחר בדיקה של מנתח כלי דם שחייבת לכלול בדיקת דופלקס.
לקבלת מידע נוסף ולקביעת פגישת ייעוץ, צרו עמנו קשר עכשיו בטל' 050-5888486
או דרך האתר, ואנחנו נשמח לעמוד לשירותכם.